tisdag 26 december 2000

Vintern har kommit till taskmörtens hemtrakter

Nu är det vinter och isen ligger i SFK Taskmörtens land. Och imorgon onsdag skall isen prövas, förövrigt så kan det tilläggas att vid gårdagens is-inspektion vid Taskmörtens primärvatten, Norra Bergundasjön så gick sjön öppen och det var folk ute i båtar. Men idag så hade alltså isen lagt sig ( enligt uppgift ) och imorgon skall den sättas på prov. Nu finns det sådana som säger att man skall vänta med fisket tills isen håller att gå på, men det tycker inte Taskmörten, lite friskt vatten piggar bara upp.

Och när det sen kommer till fiskeval så faller ju givetvis valet på angelfiske, efter gädda, gös och grov abborre. Och till detta används specialmodifierade angeldon, men utan att spö har applicerats, spö fiskar man med på sommaren. Pimpelfiske förekommer väl också, men då endast som tidsfördriv. Det är charmlöst och i övrigt kasst. Detta är klubbens officiella policy i isfiskefrågor (snarare ordf.'s [Webmasters anm]).

Något annat som är mycket viktigt vid isfiske, som vid allt annat fiske är FIKAT. Mackor, korv , kaffe , bärs , stark J-vla glögg som gör att det sticker i ögonen på en när man luktar på det , lite sprit , och givetvis tur-snusen. Allt detta är var och en absoluta förutsättningar för en framgångsrik dag på sjön. Mackorna och korven ger en energi att löpa och packa snus. Kaffet och glöggen värmer en så att man kan löpa och packa snus. Spriten är mumsig att ha me sig. Snuset skänker vakenhet, klättervillighet, energi , tur och pengar till barnen i Afrika ( nä, det gör det faktiskt inte ).

Lämpliga sjöar att bedriva angelfiske på i Växjötrakten är norra och södra bergundasjön, Trummen och Växjösjön. I samtliga sjöar förekommer både gädda, gös och grov abborre. Den sjö som Taskmörten föredrar är som sagt Norra Bergundasjön för att det ligger bra till för många medlemmar, dessutom så rullsar det runt en massa baddare där. Men man bör tänka på att om man är ute efter gös så måste man hålla sig längs västra kanter. För där är det hårtbotten medans det på andra sidan är dy och där får man ingen gös.

I alla dessa sjöar är det dessutom tillåtet att angla, däremot så är det inte tillåtet i Växjös stolthet, Helgasjön. Det är jäkligt synd för där finns det ena riktiga baddare, det kan jag sätta min högra pungkula på. Men det ska Taskmörten ändra på, för det finns nämligen inga argument för varför man inte skulle tillåta angelfiske i sjön. Risk för utfiskning är väl huvudargumentet , men det är bara skitsnack, så effektivt är inte angelfiske. Men som sagt, ut och angla. Och gott nytt år! Och kom ihåg! Bättre 10 liter vatten i kalsongerna än fiskefeber i polisongerna.


//Kalle

Inga kommentarer: