söndag 9 april 2000

2000-04-09

Idag så sjösatte vi vår stolthet, Böjje heter han och det var faktiskt premiär i renoverat skick. Det var lite knas med motorn i början men efter någon kläckte den ypperliga idén att öppna luftintagen så gick den fin fint. Först var vi nere vid sundet och medans de andra höll på med att lossa luftskruven så gick jag ner till bryggan för att kolla om det hade kommit in någon mört, det hade det inte så vi åkte upp till en liten vik där det alltid står gädda, där tog jag en 2 kilos på en 45 g röd-vit rapala super shad rap. Sen skulle Jejk och hans brorsa Johan åka till sin mormor och äta, men under tiden så åkte jag, Larry och Bunken och letade rätt på våran mjärde. Sen åkte vi och fiskade där vi var i gårkväll, där fick jag en liten rackare i enkilos klassen på en liten atom.

Efter att ha hämtad Jejk så började vi trolla ner mot sundet längs med västra kanten, efter några hundra meter så tog Bunken en fin vårgädda på 4,5 kilo på ett stort tvåkrokars utö. Efter det så tog det inte många meter innan jag knep en på 3,2 på ett silvrigt atom.

Sen fortsatte vi ner till sundet helt utan resultat, när vi sedan puttrade förbi stället där Bunken tog sin 4,5 kilos så fick Larry bottennapp, när vi vände för att hämta hans drag så brända jag rakt i en sten i maxfast ( 4 knop) , det måste ha tagit rätt illa för vi började ta in vatten ( i en plastbåt!), det sipprade dock in ganska sakta så vi fortsatte och vi hann inte långt innan Bunken drog på en ganska fin gädda som var upp i ytan och vände innan den klev av, Bunken hade sin slirbroms max åtskruvad sen ett bottennapp så jag började skrika åt honom , då lossade han lite på sliren och vi fortsatte. Efter ytterligare 300 meter så fick Jejk fast fisk, det var dock en liten rackare på 2,2 kilo. 3 sekunder efter att jag hade kastat i på nytt så högg en liten gädda, men den klev av efter ett tag. Sen hade vi inte mer hugg denna svinkalla aprilkväll. När vi la till så hade det börjat snöa. Det var en godkänd jungfrufärd för Böjje tycker jag ändå. Nu blir det väl pga. en massa skolarbete inte nått fiske den kommande veckan. Fast nästa vecka är det påsklov och då åker tältet upp på någon ö och sen ska de fiskas som f-n i en hel vecka.

//Kalle

Inga kommentarer: